Gelecekten Duyumlar

Gelecekten Duyumlar

Tarih boyunca insanlar diğer canlı türlerinden hep bir adım önde olmuştur. Bunun en temel sebebi zekaya sahip olmamızdır. Bununla birlikte hızlı gelişmekte ve medeniyet seviyemiz diğer canlı türlerine göre kat be kat gelişkindir. Sosyal bir canlı olan insan sosyalleşmek adına pek çok faaliyette bulunmaktadır. Tarih boyunca normal insanlardan soylulara, Krallardan padişahlara hepsi gelecekten haber almaya ilgi duymuştur ve kahinlere, büyücülere ve falcılara itimat etmişlerdir. Bazıları başarılarının sırrının gelecekten haber almaktan geçtiğine inanmış ve hareketlerini adımlarını buna endeksli atmaya özen göstermiştir. Fal nasıl bakmak nasıl icat olmuştur ilk falcı kimdir bilinmez ancak bu soruya cevap olarak bizde bazı araştırmalarda bulunduk.

Öncelikle her medeniyette gelecekten bilgi almaya ilgi duyan pek çok insan olduğu için fal bakmak nasıl icat olmuştur bilinmez. Örneğin kızıl derililerde hayvan kemiklerini yorumlayarak fal bakan kişiler bulunmaktadır bu kimselerin sosyal statüleri normal insanlara göre daha farklıdır. Tarih içerisinde fal bakmanın pek çok farklı türü görülmüştür bunlar; Hayvan kemiklerini yorumlayarak, Rüya yorumlayarak, Bakla fasulye gibi taneli gıdaların konumu ve şeklinden yorum çıkararak, suya bakarak, gök cisimleri ve gökyüzü hareketlerini yorumlayarak vb. yöntemler vardır. Osmanlıda ise fal konusunda Müneccimlik adında kurum kurulmuş ve önemli gün ve olaylarda uygun zamanın tahsis edilmesi için müneccim başının belirttiği ‘’ Eşref saati’’ adı verilen en uygun zamanda yapılırdı.

Tarihteki en eski fal kitabı olan ‘’Değişimler Kitabı (İ-Ching)’’ Çin’dedir. Çin fal konusuna oldukça önem veren bir ülkedir tarihleri boyunca pek çok doğaüstü metayı kovalamıştır, Örneğin; ölümsüzlük iksiri, fal ve gelecekten haber vermek gibi konularda en eski bulgular Çin’dedir. Fal nasıl icat olmuştur bu konu çok eski kaynaklara ve belirsiz dönemlere kadar uzandığı için bilinmez ancak fala inanma falsızda kalma sözü sayesinde fal kültürü dünya üzerinde çok gelişmiştir. Günümüzde Fal bakmanın pek çok Farklı çeşidi bulunmaktadır bunlar; Kahve Falı, Tarot Falı, El Falı, Kelebek Falı, Bakla Falı, Katina Falı, İskambil Falı, Yıldız name, Ojua ( Cadı Tahtası), Rüya Tabiri ve pek çok çeşidi bulunmaktadır. Günümüz teknolojisinde bunlara ulaşmak çok kolay olmuştur örnek verecek olursak www.tellwe.com adlı sitede bu falları bulabilirsiniz hatta canlı fal baktırabilirsiniz. Açıkçası gayet eğlenceli ve güzel bir çalışma olmuş.