Burçlara Göre Diyet Yöntemleri

Burçlar, kişilerin yeme alışkanlıklarını son derecede etkilemektedir. Yeme alışkanlığınızı bir düzene sokmak ya da fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız burcunuzla uyumlu pratik önerileri içeren yazımız tam size göre.

Koç (21 Mart – 20 Nisan) : İçinizdeki tutku dolu insan ayaküstü hızlı atıştırmalıklara son derece meraklı. Fakat bu durum sizin için tehlike oluşturuyor. Tuzdan ve alkolden olabildiğince uzak durmanız gerekmekte. Bu ihtiyaçlarınızı su ile karşılamaya çalışmalısınız. Bir hafta içine yayarak tükettiğiniz takdirde size oldukça yarar sağlayacak olan besinler: domates, soğan, zeytin, patates, kuru fasulye, mercimek, marul, yeşil salata, karnıbahar , ıspanak, turp, pirinç, , elma, balkabağı, ceviz. Sizin tatlı tercihiniz içerisinde fazla şeker barındırmayan ve doğallık içeren kuru meyvelerden yana olmalıdır.

Boğa (21 Nisan – 21 Mayıs) : Siz yemek için yaşayan bir ruha sahipsiniz.  Ama karbonhidratlardan kaçınmadığınız takdirde biriken kilolar ilerde başınıza dert açabilir, sindirim zorluğu çekebilirsiniz. Beslenme alışkanlığınızın vazgeçilmezi düşük miktarda nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet olmalıdır. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, buğday, ıspanak, pancar, taze meyve ve salatalar diyet listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca su içmek de hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olmalı ki sürekli tazelenme fırsatınız olsun.

İkizler (22 Mayıs – 21 Haziran) : Yemek yerken bunca telaş göstermeniz yersiz. Bu durum yediğiniz şeylerden yeterince zevk almanızı engelliyor, bu yüzden çoğu kez fazla ve tekrar tekrar yiyorsunuz.  Sabredip yavaş çiğnemenizde fayda var. Az ama sık yemeyi prensip haline getirmeniz sizin için faydalı olabilir.  İkizler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa sağlıklı beslenmelidir. İkizler de kan pıhtılaşması çok sık görülen bir durumdur.  Balık, tereyağı ve köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem yemenizde fayda var.

Yengeç (22 Haziran – 23 Temmuz) : Duygusal yapınız yemeklere düşkün olmanıza sebep oluyor. Canınız sıkıldıkça, kalbiniz kırıldıkça teselliyi keklerde böreklerde arıyorsunuz. Halbuki sizler nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharatlardan uzak durmalısınız. Çünkü çok hassas bir mide yapısına sahipsiniz. Vücudunuz kalsiyuma her şeyden daha fazla ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt, peynir ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebze ve yağsız protein, sizin hem cilt hem de mide sağlığınız açısından iyi olup, kilonuzu daha rahat kontrol altına almanıza yardımcı olur.

Aslan (24 Temmuz – 23 Ağustos) : Yemek sizin için adeta bir eğlence haline gelmiş. Şık mekanlar, nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz müthiş! Kan dolaşımınızın düzenli olması için; sığır, kuzu ve kümes hayvanları eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem sizin için idealdir. Dengeyi sağlamak açısından porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.

Başak (24 Ağustos – 23 Eylül) : Şekerleme deyince akla gelen sizsiniz. Özellikle de çikolata hayatınızın vazgeçilmezleri arasında yer almakta. Ancak bu yiyeceklerden uzak durmalısınız çünkü bunlar ileride kalbinizde problem yaratabilir. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun, elma, armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur.

Terazi (24 Eylül – 22 Ekim) : Terazi böbrekleri, sırtın alt kısmını, temsil eder. Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalıdır. Böbrekleriniz için asitli içeceklerden kesinlikle uzak durmanız gerekmekte. İncecik ve zarif bir beden için; ince dilimler ve küçük porsiyonlar faydalı olacaktır.

Akrep (23 Ekim – 22 Kasım) : Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Az ekmek, bol balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürür aksi takdirde gergin bir atmosfer içinde olursunuz.

Yay (23 Kasım – 20 Aralık) : Burcunuz kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih etmelisiniz. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut, ve taneli tahılları yemeniz sizin için faydalı olacaktır. Kendinizi stresten uzak tutmayı başardığınız takdirde aşırı yemekten de uzak durmayı başarabilmektesiniz.

Oğlak (21 Aralık – 18 Ocak) : Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadam öğün atlıyorsunuz.Bu durum sizin yemek yerken fazla kaçırmaya itiyor. Burcunuz , dizleri, dişleri, kulakları ve deriyi temsil eder. Sizin dostunuz olan besinler: lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incir. Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışın.

Kova (19 Ocak – 20 Şubat) : Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmaya bayılıyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldırları ve dokuları temsil eder.  Tuza çok meraklısınız ama bu sizin için zararlı. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf bir kan dolaşımına, gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açıksınız demektir. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinler olduğundan zararları da uygun miktarda yenildikleri takdirde yoktur.

Balık (20 Şubat – 21 Mart) : Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Siz içinizdeki özgürlüğü kullanabileceğiniz bir diyetle başa çıkabilirsiniz. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizden zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, midye, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal, şeftali, hurma, kuru erik ve üzümü eksik etmemeniz gerekmekte. Maydanoz da bu listede yer alabilir.

Yayım tarihi
Genel olarak sınıflandırılmış