Tellwe’de fala ve falcıya yorum yapmak!?

Bu yazımızda falcılara yapılan yorumların nasıl daha faydalı ve amaca uygun olarak yapılabileceğini  açıklamak, iyileştirmek ve geliştirmek istedik…

Herzaman söyledğimiz gibi Tellwe bir falcı sitesi değildir. Falcılar tarafından kurulmadı ve falcılar tarafından işletilmiyor. Tellwe falseverler için kuruldu. Fal bakan ve baktıranın en iyi ve en güvenli şekilde bu servisi kullanmasını sağlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Tellwe yönetimi fal yorumlarını yöneten bir otorite değildir. Falcılar hakkındaki değerlendirmeyi kullanıcılarına bırakmıştır.

Kullanıcılar fallarıyla ilgili en içten duygularını paylaşarak falcıya ve o falcıya fal baktıracak kişilere en iyi değerlendirmeyi sunar.

Öncelikle yorum kurallarımızı sizlerle paylaşalım.

Tellwe de olmasını istemediğimiz ve engellediğimiz yorumlar:

  • T.C. Yasalarına göre suç teşkil eden yorumlar,
  • Kullanım Koşulları ve Gizlilik İlkelerine uymayan yorumlar,
  • Falla alakası olmayan yorumlar,
  • Fal yorumuna “Kötü” dendiğinde açıklaması beraberinde gelmeyen yorumlar,
  • Şahsa yönelik ağır eleştiriler, polemik, hakaret, alay, reklam vb. yazılar içeren yorumlar,
  • İletişim bilgisi içeren yorumlar,
  • İçinde argo kelimeler barındıran yorumlar,
  • Popüler kültür ile oluşmuş Türkçe ile alakası olmayan bir dilde yazılan yorumlar,
  • Uygun olmayan yazı karakterleri kullanımı ve karakterlerin görünümü bozacak şekilde  kullanıldığı yorumlar,
  • Kaynağı olmayan ithamlar içeren yorumlar,
  • Falcı üyelikleri veya yakıları tarafından yapılan taraflı yorumlar,
  • Falcının yorumunun tamamen kopyalanıp yazıldığı yorumlar. Faldan kısa alıntılar yapıp paylaşabilirsiniz ama tamamını yazdığınızda bir başka kişi yada google aramasından ulaşan biri aynı yorumu kullanabileceğinde bu yorumlar engellenir.

Bu şekilde yorumlar yazmamanız önemle rica olunur. Aksi durumda Tellwe yönetiminin bu yorumları size haber vermeksizin pasif yapma ya da değiştirme hakkını peşinen kabul etmiş sayılırsınız.

Ayrıca yazdığınız yorumlar olası itirazlarda delil teşkil etmesi için IP numaranız ile birlikte kayıt altına alınmaktadır.

Diğer taraftan; Farklı görüşler, eleştiriler, sorular, ek bilgiler yorumlanan fala,  falcıya, fal baktırmak isteyecek kişilere ve  izleyenlere de zenginlik katıyor. Bu nedenle baktırdığıınz her fal için yorum yapmaya çalışın. 

Doğru yorum nasıl yapılır?

Falınızı incelerken “bu fal daha iyi nasıl yorumlanırdı?” sorusunu kendinize sormanız size en doğru yorumu yaptıracaktır. Ama eğer katacak bir bilginiz yoksa ve yorum yeterince doğru görünüyorsa en azından beğendiğiniz yerleri yazarak yorumun sizce doğru yerlerini belirtmeniz  faydalı olacaktır.

Yorumlarda “kötü, olmamış, beğenmedim” gibi mesajlar yazmaktan kaçının. Çünkü kişiye hiçbirşey katmayan, moral bozan ve soru işaretlerinden başka birşey ifade etmeyen manasız yorumlardır bunlar. Mutlaka beğenmediğiniz kısımları belirtin ve öneriler, çözümler, alternatifler  sunun.

Unutmamalı ki kelimeler ile yapılan iletişim “farklı algılamalara” yol açabilir. Sizin iyi niyetle yaptığınız eleştiri hiç olmadığı kadar kötü niyet algısı yaratabilir. O yüzden yorumunuzu yazdıktan sonra tekrar gözden geçirip öyle “gönder” butonuna basınız. Böyle yapmanız doğru iletişimin kurulması için yeterli olacaktır.

Ayrıca bir falda aksıyan beğenmediğiniz bir durum varsa bunun düzeltilebileceğini unutmayın. Bilgi eksikliği yanlış anlama vb durumlarda site yönetimine ve falcılara yazacağız çözümcül mesajlarla istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Bu yazıyı yazma nedenimize tekrar geldiğimizde dediğimiz gibi biz falcı sitesi değiliz ama falcılar bizim öncelikli kullanıcılarımız. Onların moral olarak yüksek tutulması öncelikle insani sonrasında da verimli bir hizmet üretilmesi açısından çok önemli.

Nasılki falınıza bakan aile bireyiniz, komşunuz, dostunuz falına yaptığınız yorumu nasıl karşılayacaksa  falcılarıda bu şekilde karşılayacaktır. Onlarda sizin falınıza bir dost gibi bakıyorlar ve dostunuz nasıl eleştirinizden etkilenirse onlarda aynı şekilde etkileniyor.

Sezgileri son derece kuvvetli olan falcılar en ufak bir eleştiri veya hoşnutsuzluktan sonra normal bir insana nazaran daha fazla etkilenmektedirler. Duygular ve hisler konusunda bu kadar yoğun enerji alan falcılar sizden gelen duygusal etkilere çok daha fazla savunmasız kalıyorlar. Onların bu hassas durumunu anlamak ve emeklerinin karşılığını vermek fal servisi alan herkesin öncelikli görevi olmalıdır. Hatta birçokları ücretsiz fal bakarken birde üstüne saçma ve incitici yorumlar alınca kırılıp aramızdan ayrılabiliyorlar veya o gün fal alımını durdurup kötü fal bakabiliyorlar.

Gösterdiğiniz ilgi ve destek için şimdiden teşekkür eder, sevgi,  empati, hoşgörü ve mutluluk dolu yorumlar dileriz.